Hartslagsensor / Pulsoxymeter MAX30102 I2C

X
Hartslagsensor / Pulsoxymeter MAX30102 I2C
Hartslagsensor / Pulsoxymeter MAX30102 I2C
Hartslagsensor / Pulsoxymeter MAX30102 I2C
Hartslagsensor / Pulsoxymeter MAX30102 I2C
Prijs:
3,95 
incl. BTW, excl. verzending
Aantal:
In stock Direct uit voorraad leverbaar
Snel en voordelig verzonden
Verzendkosten voor kleine artikelen 2,95 €.
Boven 30,00 € gratis.
Veilig betalen
Klanten geven Bits & Parts een 9,2/10 Link naar Kiyoh

Hartslagsensor / Pulsoxymeter MAX30102 I2C

Productinformatie:

De MAX30102-sensor is een geïntegreerde pulsoximetriesensor die wordt gebruikt om de hartslag en de zuurstofsaturatie (SpO2) in het bloed van een persoon of een dier te meten. Deze sensor is ontwikkeld door Maxim Integrated en wordt vaak gebruikt in wearables, medische apparaten en andere toepassingen voor het monitoren van de gezondheid.

De MAX30102-sensor kan de volgende functies uitvoeren:

1. Hartslagmeting: De sensor maakt gebruik van infrarood licht en rode LED's om veranderingen in de absorptie van licht door het bloed te meten wanneer het door de huid stroomt. Deze metingen worden verwerkt om de hartslag van de persoon te berekenen.

2. Zuurstofsaturatiemeting (SpO2): De sensor kan ook de zuurstofsaturatie in het bloed meten, wat aangeeft hoeveel zuurstof er door het bloed wordt getransporteerd. Dit is belangrijk voor het controleren van de ademhalingsfunctie en kan bijvoorbeeld worden gebruikt om te bepalen of iemand voldoende zuurstof krijgt.

3. Omgevingslichtonderdrukking: De MAX30102 heeft functies om omgevingslicht te onderdrukken, waardoor de metingen betrouwbaarder worden, zelfs in veranderende lichtomstandigheden.

4. I2C-communicatie: De sensor communiceert meestal via het I2C-protocol, waardoor het eenvoudig kan worden aangesloten op microcontrollers en andere elektronica voor gegevensverzameling en verwerking.

De MAX30102-sensor wordt vaak gebruikt in draagbare gezondheids- en fitnessapparaten, zoals polsbandjes, smartwatches en medische monitoren. Het is een handige tool voor het monitoren van de vitale functies van een persoon, vooral tijdens lichamelijke activiteit of in klinische omgevingen.

Kijk voor een tutorial eens op deze site:
https://projecthub.arduino.cc/SurtrTech/measure-heart-rate-and-spo2-with-max30102-eb4f74